De la rap la reggae și înapoi cu unii dintre cei mai influenți artiști ai ultimilor 50 de ani

În 1976, Bob Marley supraviețuiește unei încercări de asasinat în Jamaica. Iar câțiva ani mai târziu evoluția subculturilor hip-hop din New York, Oakland, California este în continuă creștere. Dar ce influență a avut fiecare dintre artiști asupra genului muzical pe care l-a reprezentat, fie că vorbim de raggae sau rap? Și care ar putea fi motivele migrării de la rap la raggae?

O multitudine de artiști vorbesc despre începuturile lor, credințele și libertățile care le-au fost puse la încercare și despre cum încrederea în sine, dublată de pasiune și muncă, pot traversa orice fel de bariere. În octombrie, vă propunem să vă lăsați inspirați de o parte din artiștii care au scris istorie.

ReMastered: Who Shot the Sheriff – Apare pe 12 octombrie 2018, Documentar Original Netflix

Synopsis: În 1976, legenda raggae, Bob Marley, a supraviețuit unei încercări de asasinat în Jamaica. Dar cine sunt, cu adevărat, cei responsabili de acest atac?

Gen: documentar, motivațional

Posibilitatea de a-l downloada și a-l vedea offline: Da

Hip-Hop Evolution: Sezonul 2 – Apare pe 19 octombrie 2018, Serial Original Netflix

Synopsis: Shad Kabango urmărește evoluția subculturilor hip-hop în New York, Oakland, California, din anii ‘80 și ‘90.

Gen: documentar

Posibilitatea de a-l downloada și a-l vedea offline: Da

The Defiant Ones – Documentar Original Netflix

Synopsis: Talentul, îndârjirea și pasiunea au făcut din doi adolsecenți rebeli niște titani ai muzicii. Povestea lui Dr. Dre și Jimmy Iovine, privită din ochii regizorului Allen Hughes. Cu invitați precum Sean ”P. Diddy” Combs, Kendrick Lamar, Nas, Snoop Dogg , Eminem și Gwen Stefani și mulți alții.

Gen: documentar, motivațional

Posibilitatea de a-l downloada și a-l vedea offline: Da

Rapture

Rapture – Documentar Original Netflix

Synopsis: Staruri ale culturii hip-hop vorbesc despre ceea ce cred că îi definește ca artiști și despre cum au influențat genul muzical pe care îl reprezintă. Logic ne descrie lupta cu anxietatea și condiția, Nas și Dave East vorbesc despre libertate, iar 2 Chainz povestește despre cum a urcat pe scenă și a cântat într-un scaun cu rotile roz.

Gen: biografic, documentar, motivațional

Posibilitatea de a-l downloada și a-l vedea offline: Da

UNSOLVED: THE MURDERS OF TUPAC AND THE NOTORIOUS B.I.G. — “The Mack” Episode 103 — Pictured: (l-r) Marcc Rose as Tupac Shakur, Wavvy Jones as Christopher ‘Biggie’ Wallace — (Photo by: Isabella Vosmikova/USA Network)

Unsolved: Tupac & Biggie – Serial Original Netflix

Synopsis: Ar putea exista oare o legătură între cazul morții lui Biggie și cel al lui Tupac? A fost ancheta influențată în vreun fel sau totul este doar o teorie a conspirației? Află mai multe din acest serial, care se bazează pe anchetele din realitate.

Gen: biografic, crimă

Posibilitatea de a-l downloada și a-l vedea offline: Da

Reincarnated 

Synopsis: Andy Capper, jurnalist Vice, urmărește pelerinajul lui Snoop Dogg în Jamaica, unde acesta se botează din nou cu numele de artist raggae, Snoop Lion.

Gen: biografic, documentar

Posibilitatea de a-l downloada și a-l vedea offline: Da

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *