Samsung Electronics se situează pe locul 6 în topul Best Global Brands 2018 realizat de Interbrand

Samsung Electronics a anunțat că își menține poziția a 6-a în topul „Best Global Brand 2018”, realizat de Interbrand, cu o valoare de brand de 59.9 miliarde $ – înregistrând o creștere de 6.5% în ceea ce privește valoarea de brand.

Principalii factori care au avut un rol important în succesul înregistrat de Samsung sunt:

  • Lansarea continuă de produse inovative, special gândite pentru nevoile utilizatorilor, precum Galaxy Note9, mașina de spălat Quick Drive și televizorul The Wall
  • Potențialul de creștere sustenabil bazat pe tehnologii inovatoare ce includ tehnologia 5G, Al, IoT și industria auto
  • Primul loc la nivel global pe piața semiconductorilor și competitivitatea de brand crescută
  • Alinierea și implementarea noii strategii de brand astfel încât utilizatorii să se bucure de o experiență de brand completă

Tehnologia inovatoare, care duce un plus în viața oamenilor, alături de competitivitatea de brand consolidată sunt factorii cheie care stau la baza succesului obținut în evaluarea din acest an. Samsung și-a continuat eforturile de a schimba percepția oamenilor, conturându-se ca brand ce pune accentul pe nevoile oamenilor. Acest lucru s-a observat în numeroase activități de marketing, inclusiv Samsung Galaxy Unpacked, care și-a propus să evidențieze inovațiile companiei dedicate oamenilor și misiunea brandului.

Divizia semiconductorilor și-a consolidat poziția de lider de piață în acest an, înregistrând creșteri semnificative. Divizia de telefoane mobile a continuat să promoveze device-uri special create pentru nevoile consumatorilor, incluzând aici Galaxy S9, Galaxy Note9 și smartwatch-urile Samsung. Divizia de electrocasnice își menține poziția de lider de piață în ceea ce privește segmentul de produse premium, în categoria frigiderelor și a mașinilor de spălat, continuând să lanseze produse care aduc diferite beneficii consumatorilor, precum Quick Drive. Divizia de afișaje vizuale, ca lider de piață, este responsabilă cu crearea unor noi experiențe de vizionare pe care consumatorii le pot avea cu ajutorul QLED TV sau cu ajutorul televizorului The Wall.

Suntem încântați să vedem că eforturile noastre constante de a aduce inovații semnificative, care să contribuie la îmbunătățirea vieții consumatorilor, au fost atât de bine primite. Pentru a fi și mai buni, vom fi în continuare dedicați misiunii de a ajuta oamenii să facă lucruri care cu ceva timp în urmă păreau imposibile, cu ajutorul AI sau IoT. Vrem să oferim experiențe noi consumatorilor, care dețin astfel mai mult decât niște simple device-uri ce pot fi interconectate”, a declarat YH Lee, CMO al Samsung Electronics.

Creșterea Samsung Electronics în ceea ce privește valoarea de brand

An 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018
Valoare Brand
(USD; în milioane)
32,893 39,610 45,462 45,297 51,808 56,249 59,890
Clasament 9 8 7 7 7 6 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *