Radiografie estetica

Ma simt ciudat. Astazi mi-a ramas dintele din fata intr-o coaja de paine si locul gol ma streseaza. Merg in fata oglinzii si imi este frica sa deschid gura, sa spun ceva sau sa zambesc. Maine ma voi duce la scoala. Ce fel de model sunt eu pentru elevii mei? Ce vor spune cand vor vedea locul acela gol din gingie?

Daca as fi tratat caria la timp, poate nu ajungeam aici.

-Stai, de ce te chinuiesti atat, ma intreaba sora mea, cand stii foarte bine ca iti poti face implant dentar  arata la fel de bine ca pana azi?

Da, asa este ea, ma incurajeaza mereu, dar deja simt ca vorbesc mai peltic, ca oamenii nu inteleg ce spun si ma roaga sa repet. Comunicarea a devenit un chin, desi ador sa vorbesc.

Incerc sa adorm noaptea si simt lipsa dintelui, plus ca imi vin in minte observatiile tuturor si intrebarile lor legate de disparitia dintelui meu din fata. Ma trezesc in miez de noapte si intru pe diferite bloguri si site-uri. O vedeta trecuta de a doua tinerete declara ca dantura unei femei ii arata varsta cu exactitate, de aceea ea isi ingrijeste dintii si se duce periodic la dentist pentru albire, detartraj, tot cee ce este nevoie. In poza zambeste, iar dintii albi sunt aliniati perfect.

Tarziu gasesc explicatii generoase despre implant dentar si ma sperii fiindca nu am rabdare sa citesc tot.

Surubul din titan care inlocuieste radacina dintelui ma face sa ma tem. ”Daca fac alergie”, ”Daca nu se mai opreste sangerarea”, zeci de ”daca” si indoieli care nu isi au rostul, din moment ce in portofoliul lor admir zeci de poze reusite, facute inainte de implant si dupa. Restaurarea este facuta ireprosabil.

La scoala, colega si prietena mea, profesoara de matematica zambeste perfect si ma intristez in secunda urmatoare. Ea mai era cu dantura la pamant, acum sunt singura cu dinti lipsa.

Imi spune ca si-a facut implant la Cris-smile si imi recomanda sa ma duc acolo, fiindca:

-grija fata de pacient este maxima. Nu se trece la operatiunile propriu-zise fara setul complet de analize.

-lucreaza cu cele mai rezistente materiale si au cei mai buni si empatici dentisti

-clinica este ultradotata

-anestezierea este facuta in asa fel, incat durerea este diminuata pana la anulare.

-exista posibilitatea achitarii in rate, in conditiile in care pretul implantului este redus considerabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *