Nokian Powerproof și Nokian Wetproof: Experiență revoluționară și fără griji pentru condusul pe timp de vară

Nokian Tyres, producătorul finlandez de anvelope, a pregătit pentru vara aceasta două noi produse inovatoare: Nokian Powerproof și Nokian Wetproof. Anvelopele au obținut deja punctaje maxime în diferite teste comparative ale revistelor și vor fi disponibile spre vânzare începând cu această primăvară.

Condiţiile meteo variabile din timpul verii şi diferitele suprafeţe rutiere reprezintă o provocare pentru şoferi. Variaţiile de temperatură de peste 40°C între zilele reci de primăvară şi cele calde de vară, combinate cu furtuni spontane, necesită anvelope care se pot adapta la diferite condiţii de rulare. Noua anvelopă de vară Nokian Powerproof, proiectată pentru un condus rapid, face față tuturor condițiilor de vară, oferind un echilibru plăcut.

„Noua anvelopă Nokian Powerproof are reacţii incredibile la comenzile din volan. Aceasta este principala caracteristică pe care trebuie să o deţină o anvelopă de calitate. Dacă anvelopa vă oferă încredere atunci când conduceţi, atunci ea vă oferă şi siguranţă.”, a declarat Mika Häkkinen, un profesionist al vitezei și dublu campion mondial de Formula 1, care a împărtășit din experiența și cunoștințele sale în timpul testării și dezvoltării produselor.

Manevrabilitatea extrem de stabilă şi reacţiile fireşti la comenzile din volan asigură o cursă fără griji atât la schimbarea benzilor de circulaţie la viteze mari, cât şi la frânări bruşte. Suprafața de contact rămâne precisă și exactă, de la autostrăzile alunecoase din cauza ploii, până la bulevardele pârjolite de soare, iar structura puternică asigură durabilitate. Gama vastă de dimensiuni ale acestei anvelope de vară UHP cuprinde 51 de produse cu dimensiuni de la 17 la 20 de inci, cu indici de viteză W (270 km/h) și Y (300 km/h).

Anvelopa Nokian Powerproof a fost evaluată „EXEMPLARĂ” în cadrul testului pentru anvelope de vară AutoBild Allrad din Germania și s-a clasat pe poziția a doua. Revista apreciază cât de bună este performanța pe drumul umed. Au fost evidențiate și alte performanțe în condiții umede: performanțe și stabilitate superioare la frânare și manevrabilitate umedă, aderență excelentă pe carosabil umed, risc redus de acvaplanare.

Nokian Powerproof a primit și calificativul Tire Performance din partea organizației independente de testare TÜV SÜD, anunțând performanțe versatile și cuprinzătoare.

Nokian Powerproof – descărcați imagini aici

Mika Häkkinen cu anvelopele – descărcați imagini aici

Mai multe informații: https://www.nokiantyres.com/ce-summertires

Noile anvelope Nokian Wetproof aduc siguranță și confort în timpul condusului, chiar și în zilele ploioase

Când te bucuri de zilele însorite şi frumoase de vară, e uşor să uiți de pericolele la care te expun drumurile ude din cauza ploii. Aversele de ploaie pot duce la apariţia efectului de acvaplanare, mai ales dacă apa se acumulează în cantitate mare pe şosea şi în şanţurile formate în carosabil. Noua anvelopă revoluționară Nokian Wetproof este inamicul acvaplanării. Caracteristicile cele mai importante ale acestei anvelope sunt abilitatea excelentă de frânare pe carosabil ud şi rezistenţa la acvaplanare, făcând condusul mai uşor şi mai confortabil chiar şi în zilele ploioase. Nokian Wetproof oferă performanțe constante și confort sporit în condiții de drum precare.

„Nokian Wetproof oferă cea mai bună combinaţie de caracteristici pentru ambele tipuri de suprafeţe, uscate şi ude. Am reuşit să îmbunătăţim mult aderenţa și rezistența la acvaplanare, ceea ce înseamnă că putem oferi mai multă siguranţă pentru clienţii care conduc pe şosele ude. Dezvoltarea a durat peste 4 ani şi am testat zeci de prototipuri prin toată Europa.”, explică Jarno Röytiö, Product Development Manager, Nokian Tyres.

Pentru a asigura confort maxim şi siguranţă superioară, banda de rulare a anvelopei este împărţită în două zone funcţionale. Această nouă tehnologie, numită Dual Zone Safety, oferă o combinaţie excelentă de performanţe pe suprafeţe uscate şi ude. Zona pentru stabilitate de pe partea exterioară a anvelopei asigură o stabilitate mai bună și o manevrabilitate mai ușoară, iar zona de siguranţă pe suprafeţe ude aflată pe partea interioară a anvelopei sporeşte aderenţa şi rezistenţa la acvaplanare pe drumurile ude. În plus, compusul de cauciuc Aqua Hybrid creşte siguranţa în condiţii de ploaie. Acest amestec de cauciuc de nouă generaţie, cu tipuri de polimeri avansaţi şi structură de siliciu îmbunătăţită, asigură o aderenţă excelentă pe carosabil ud şi costuri reduse la carburant.

Noile anvelope Nokian Wetproof sunt disponibile pentru categoriile de viteză T (190km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) şi W (270 km/h), oferta completă de dimensiuni incluzând 46 de produse cu dimensiuni de la 14 până la 20 inci.

Nokian Wetproof, câștigătoare a testelor Auto Motor und Sport și Ace Lenkrad

În acest sezon, anvelopa Nokian Wetproof s-a clasat pe primul loc în două teste importante pentru anvelope de vară. În testul uneia dintre cele mai mari reviste auto germane, Auto Motor und Sport, Nokian Wetproof a depășit performanțele concurenților premium pe suprafață umedă, fiind cea mai bună în testul de frânare umedă. Anvelopele au fost lăudate și pentru că au o manevrabilitate solidă pe drum uscat și sunt ușor de controlat. În testul pentru anvelope de vară efectuat de ACE în colaborare cu Asociația germană de inspecție tehnică GTÜ și ARBÖ din Austria, noua anvelopă Nokian Wetproof a fost evaluată ca fiind „foarte recomandată”. Anvelopa a reușit să obțină cele mai scurte distanțe de frânare pe suprafață umedă în testul de acvaplanare și o manevrabilitate laterală aproape perfectă pe carosabil umed. După cum subliniază revista auto germană ACE, numele „Wetproof” este cu adevărat inspirat, deoarece inovația de la Nokian Tires stabilește etalonul în condiții umede.

Ca dovadă a excelenței, Nokian Wetproof a obținut și calificativul TÜV Tire Performance. Acest calificativ oferit de organizația independentă de testare TÜV SÜD certifică faptul că Nokian Wetproof este o anvelopă superioară în termeni de calitate și performanță față de anvelopele concurenței premium.

Nokian Wetproof – descărcați imagini aici

Mika Häkkinen cu anvelopele – descărcați imagini aici

Mai multe informații: https://www.nokiantyres.com/ce-summertires

Citiți mai multe despre Testați succesul în revistele de testare auto

Contacte:

Jaroslav Nálevka, PR manager McCann Praga, 00420 725 865 874,

jaroslav.pr@mccann.cz

Zuzana Seidl, PR manager Nokian Tyres CE, 00420 603 578 866,

zuzana.seidl@nokiantyres.com

Twitter I YouTube I Facebook I LinkedIn I Instagram

 

Nokian Tyres este cel mai nordic producător de anvelope din lume şi una dintre cele mai sustenabile companii din industrie. Anvelopele Nokian Tyres oferă siguranţă în orice tip de condiţii, fiind de înaltă calitate, sigure şi ecologice, pentru autovehicule, camioane şi maşini de mare tonaj. Suntem cunoscuţi, în special, pentru anvelopele noastre inovatoare de iarnă. Vianor este parte a grupului Nokian Tyres şi este compania specializată pe mentenanţă şi servicii pentru anvelope. În 2018, cifra de afaceri netă a Nokian Tyres a fost de aproximativ 1,6 miliarde euro, iar numărul angajaţilor a fost de 4.800. Nokian Tyres este listată la Nasdaq Helsinki. Pentru mai multe detalii, vizitaţi: www.nokiantyres.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *