Cum transformi calatoria cu masina intr-o distractie pentru copii

Calatoriile sunt frumoase, mai ales atunci cand acestea se defasoara impreuna cu toti membrii familiei. Ca parinte, probabil speri de foarte mult timp la un concediu in care sa calatoriti cu masina unde va doriti, sa vedeti o multime de locuri frumoase din Romania sau din strainatate. Insa atunci cand calatoresti impreuna cu un copil mic, trebuie sa stii ca daca nu ai la indemana o serie de accesorii pentru copii, calatoria voastra se poate transforma in zile pline de agitatie si oboseala.

Daca urmeaza sa pleci in prima calatorie alaturi de copilul tau, trebuie sa citesti acest articol si sa vezi care sunt cele mai importante accesorii pentru copii pentru ca drumul vostru sa fie parcurs in siguranta, dar sa fie si distractiv pentru cei mai mici pasageri. Drumurile lungi sunt foarte obositoare pentru copii, insa daca ai la indemana accesoriile potrivite, vacanta voastra va fi perfecta. Asadar, ce trebuie sa ai neaparat in masina atunci cand pleci la drum cu masina impreuna cu copilul?

Accesorii pentru siguranta

In aceasta categorie intra accesoriile care ii ajuta pe parinti sa fie atenti atat la drum, cat si la micutul aflat pe scaunul special pe bancheta din spate. Aici vorbim in primul rand de oglinda auto care ii permite conducatorului auto sa verifice starea copilului fara foarte mare efort si fara sa ii fie distrasa atentia de la drum. Aceasta oglinda este perfecta pentru supravegherea copiilor care sunt transportati intr-un scaun auto cu spatele la sensul de mers. Aceasta oglinda nu doar ca ii permite soferului sa vada ce face copilul, ci il tine ocupat si pe cel mic deoarece isi poate vedea reflexia si astfel sa poate juca o perioada destul de lunga de timp, fara sa intrerupa activitatea de conducere a masinii si fara sa distraga atentia.

Parasolarul pentru luneta si pentru geamurile laterale ale masinii sunt si ele accesorii pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand urmeaza sa calatoresti cu masina impreuna cu copiii. Chiar daca temperaturile nu sunt foarte mari, razele soarelui sunt puternice chiar si atunci cand pe cer sunt nori. Daca iti doresti sa il protejezi pe cel mic de diferite arsuri sau iritatii cauzate de razele soarelui, achizitioneaza si monteaza aceste parsolare care vor face calatoria cu masina mult mai placuta.

Accesorii pentru confort si odihna

Confortul celor mici este foarte important, mai ales atunci cand pornesti intr-o calatorie lunga. De aceea, ai nevoie de un scaun auto foarte comod, dar si de o husa speciala pentru acesta. In sezonul cald este bine sa alegi o husa speciala pentru vara care sa nu permita pielii sa transpire, iar pentru sezonu rece, este indicat sa alegi o husa moale si confortabila care sa ofere un plus de caldura copilului.

Tot in aceasta categorie intra si pernutele speciale pentru dormit care se potrivesc perfect in orice scaun auto si ii permite copilului sa adoarma intr-o pozitie corecta si confortabila. Avantajul acestor perne este ca in cazul unui impact, capul copilului ramane in scaunul auto si nu va fi afectat. Cel mic poate alege singur cum sa isi pozitioneze perna sau chiar sa o scoata daca doreste. Somnul in timpul calatoriei cu masina este foarte benefic atat pentru copii, cat si pentru parinti pentru ca va fi liniste in masina si toata lumea se va bucura de vacanta.

Daca iti planifici concediul pentru aceasta vara, nu uita sa achizitionezi si cateva accesorii pentru copii care cu siguranta iti vor fi de mare folos atunci cand sunteti pe drum. In magazinul online al celor de la NolaKids gasesti o gama variata de accesorii pentru copii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *