AMD lansează a doua generație de procesoare EPYC™ și doboară noi recorduri mondiale

AMD a anunțat astăzi lansarea noului lider pe piața de performanță pentru centrele de date, familia de procesoare AMD EPYC de generație a doua, AMD EPYC™ 7002 series.

Ce s-a petrecut în cadrul lansării de la San Francisco:

  • A doua generație de procesoare AMD EPYC oferă clienților cu centre de date un CPU de înaltă performanță, care a doborât 80 de recorduri mondiale, oferind în acest timp un cost total de operare cu 25%-50% mai redus decât ofertele celorlalte companii rivale de pe piață
  • Google a anunțat că a implementat procesoarele AMD EPYC de generație a doua în infrastructura companiei, iar spre finalul anului 2019 CPU-urile vor echipa noile sisteme de calcul pentru proiectul Google Cloud Compute Engine
  • Twitter va folosi a doua generație de procesoare AMD EPYC pentru a îmbunătăți TCO-ul centrelor sale de date cu 25 de procente
  • HP și Lenovo au anunțat disponibilitatea imediată a noilor platforme AMD EPYC

De asemenea, produsele AMD EPYC de generație a doua sunt preferate și de către clienți precum Microsoft Azure, Cray, Dell și alții.

Ce oferă noua familie de procesoare AMD EPYC:

  • Performanță de top: Cu ajutorul a până la 64 de nuclee per SOC, a doua generație AMD EPYC livrează o performanță cu 23% mai mare în ceea ce privește IPC/core (instructions per clock/core) pentru workload-ul de servere. În plus, noile procesoare AMD EPYC oferă de patru ori mai mult Cache L3, comparativ cu generația anterioară.
  • Arhitectură de top: Noua generație de arhitectură AMD Infinity împinge limitele tehnologiei x86, oferind clienților acces către cel mai bun raport I/O pe lățime de bandă din clasa sa, incluzând aici și PCIe 4.0, totul pentru o performanță de top a serverelor.
  • Soluții de securitate de top: Noua generație AMD EPYC oferă soluții de securitate bazate pe un subsistem încorporat cu silicon în CPU, care este ajutat de funcții noi precum Secure Memory Encryption sau Secure Encrypted Virtualization. Aceste soluții de securitate ajută clienții să își protejeze cele mai importante resurse.

Pentru mai multe informații despre a doua generație de procesoare AMD EPYC, poți vizita site-ul AMD aici. De asemenea, poți citi mai multe despre cei peste 60 de parteneri de ecosistem, care susțin AMD EPYC, aici și aici.

În plus, poți accesa Press Kit-ul AMD EPYC aici, pentru a putea descărca imagini și prezentări ale noului produs.

Resurse video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *