Kaspersky prezinta o solutie cloud creata pentru a contracara trisatul in domeniul eSports

 

Kaspersky a facut primul pas in protejarea fair play-ului in domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale solutii Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii sa combata trisorii. Cu aceasta noua oferta cloud, Kaspersky detecteaza in timp real tentativele de a trisa si furnizeaza rapoarte automate clientului, care poate apoi sa ia o decizie disciplinara.

In prezent, jucatorii online se confrunta adesea cu fenomenul trisatului in jocuri. Doar 12% dintre ei nu s-au confruntat niciodata cu actiunile neloiale ale altor jucatori, potrivit celui mai recent sondaj Irdeto Global Gaming, in timp ce unul din trei jucatori a marturisit ca a inselat el insusi.

Cei care incalca regulile s-ar putea sa ii determine pe jucatorii corecti sau profesionisti sa renunte sa participe la competitii, afectand relatiile din cadrul comunitatii de gaming. De asemenea, fenomenul trisatului poate afecta popularitatea si reputatia unui turneu si, in cele din urma, poate reduce veniturile sau numarul de parteneriate de perspectiva pentru organizatori.

Pentru a minimiza posibilitatea unui comportament neloial in cadrul competitiilor eSports, Kaspersky a lansat sistemul sau Anti-Cheat, care poate fi integrat cu usurinta prin API-ul platformei eSports, pentru a asigura fair play-ul in timpul etapelor online ale unui turneu, atunci cand este deosebit de dificil sa monitorizezi trisatul.

Avand aceasta solutie instalata, pentru a participa la o competitie online, un jucator trebuie sa instaleze clientul Anti-Cheat distribuit de platforma. Dupa instalarea pe computerul jucatorului, informatiile despre procesul jocului sunt colectate, trimise in cloud-ul Anti-Cheat Kaspersky si analizate pentru a detecta actiuni suspecte. In acelasi timp, arbitrul turneului va primi rapoarte in timp real, despre trisat, printr-o interfata web. Prin urmare, solutia Anti-Cheat Kaspersky ofera dovezi tehnice privind trisatul. fara a lua nicio masura impotriva jucatorului, lasand decizia finala arbitrului si organizatorilor turneului.

Foarte important, pe langa faptul ca asigura detectarea inselatoriei, Kaspersky Anti-Cheat pune experienta utilizatorului pe primul loc si nu afecteaza procesul jocului, nici nu supraincarca traficului.

„Fair play-ul este foarte important pentru jucatorii care se straduiesc sa-si arate clasa si priceperea. Atunci cand jocuri precum CS:GO, PUBG sau DOTA 2 devin suprapopulate cu trisori, participantii onesti vor juca mai rar sau chiar vor renunta de tot la joc”, explica Anton Selikhov, Product Owner Kaspersky Anti-Cheat. „Prin urmare, solutia noastra va oferi organizatorilor turneului oportunitatea de a mentine un echilibru stabil in comunitatea de jocuri si de a monitoriza progresul competitiilor. Odata cu introducerea Kaspersky Anti-Cheat, compania noastra aduce cei peste 20 de ani de experienta in combaterea malware-ului si a infractionalitatii cibernetice, pe un nou teritoriu. Dar nu intentionam sa ne multumim cu atat: anul acesta va fi lansata si Kaspersky Anti-Cheat for Multiplayer.”

Kaspersky a anuntat si prima sa tranzactie comerciala cu StarLadder, in cadrul careia compania isi ofera serviciile pentru a oferi platformei posibilitatea de a organiza turnee corecte, unde jucatorii si publicul pot fi siguri de existenta fair play-ului.

Alexander Chegrinez, Chief Business Development Officer la StarLadder adauga: „Multi jucatori pot trisa pentru a castiga bani reali sau pentru a se califica in turnee. Acest fenomen in crestere poate submina increderea in industria eSports si scadea popularitatea turneelor online. Solutia Kaspersky Anti-Cheat ne permite sa folosim experienta vasta a companiei in domeniul jocurilor. Vom testa aceasta noua solutie la turneele noastre pentru a verifica cat de des apeleaza jucatorii la un comportament necinstit. Suntem siguri ca aceasta noua solutie va aduce mai multi jucatori pe platforma StarLadder si va facilita dezvoltarea unei comunitati mai sanatoase de gaming.”

Solutia Kaspersky Anti-Cheat este disponibila la nivel global si este conceputa atat pentru dezvoltatorii de jocuri, cat si pentru organizatorii turneelor din domeniul eSport. Mai multe informatii sunt disponibile pe site-ul nostru: https://go.kaspersky.com/anticheat.html.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *