O calatorie trista, dar necesara

Stiati ca in fiecare secunda moare cineva? Aceasta informatie nu trebuie sa ne sperie, fiindca numarul de nasteri tine balanta vietii in echilibru.

Planeta noastra este o imensa gara sau un aeroport in care oamenii vin si pleaca. Nu putem schimba asta si in mod sigur ca statutul de muritori ni se potriveste cel mai bine.

Daca divinitatea ar fi considerat ca nemurirea nu este o povara prea greu de purtat, ne-ar fi oferit-o.

Oamenii nu stiu clipa in care vor pune mainile pe piept si vor scapa de toate durerile si de toate indatoririle. Multi dintre ei privesc cu demnitate propriul sfarsit, dar se topesc de mila celor pe care ii lasa aici.

Despartirea este cumplit de grea pentru toata lumea, dar se spune ca oamenii primesc intarire divina sa faca fata acestei drame si sa merga mai departe.

Intotdeauna cei care raman, trebuie sa pregateasca plecarea finala a celor care nu mai sunt in viata.

Mai greu este cand persoana in cauza moare la mii de kilometri distanta de casa si pentru repatriere va trebui sa treaca doua-trei hotare sa ajunga acasa!

Repatriere decedati decurge insa fara probleme, daca va adresati firmei care trebuie si ii solicitati adevarul.

Veti vedea asta din prima clipa. La capatul firului veti gasi cel mai amabil operator, care dupa ce va va transmite sincerele lui condoleante si va va asculta cu rabdare, va va spune exact ce este de facut.

Prima impresie conteaza mult, fiindca va da incredere celor care simt ca au pierdut totul.

O proba de onestitate a acestor furnizori de servicii este si faptul ca spun pe loc pretul repatrierii, ca apartinatorii sa stie exact la ce eforturi financiare sa se astepte.

Oricat ti-ar fi inima de indurerata, te linistesti auzind operatorul de serviciu cum iti descrie etapa cu etapa modul in care echipa inimoasa din tara in care a avut loc decesul se ocupa de mortul tau.

In clipele acelea afli si cat este de greu pentru furnizorii de servicii, dar si faptul ca tu nu ai nimic de facut in afara pregatirii spirituale pentru trista regasire.

Daca oamenii aceia care alearga in tara in care a avut loc decesul nu ar cunoaste legislatia funerara internationala actuala si nu ar avea experienta, repatrierea ar esua.

Numai ei stiu toate pretentiile justificate pe care le au statele pe care masina funerara le tranziteaza. Fiecare conditie care apare in legislatie are rolul de a securiza trupul neinsufletit, dar si pe cei care manipuleaza sicriele sau asista la ceremonie.

Iata in ce conditii repatrierea este permisa:

  1. Sa existe un dosar complet de documente care sa insoteasca transportul. Pasaportul funerar international si certificatul de deces sunt acte fara de care defunctul nu porneste la drum.
  2. Decedatul sa fie spalat, toaletat, imbalsamat si aranjat perfect in cele doua sicrie: unul de zinc si altul din lemn masiv.
  3. Sigilarea capacului sicrielor.
  4. Asigurarea transportului cu masini funerare, care sunt autorizate pentru un astfel de transport. Masinile trebuie sa fie curate si obligatoriu prevazute cu temperaturi scazute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *