BEBELONIA – revistă gratuită pentru mame – lansată de Alexandra Lopotaru, jurnalistă şi blogger

  • Un Ghid de supraviețuire pentru mama şi bebeluşul ei în primele 0-6 luni
  • Revista este disponibilă în rețeaua Regina Maria și online pe Bebelonia.ro

 

Revista BEBELONIA, proiect realizat de Alexandra Lopotaru, jurnalistă, autoare de cărți pentru copii și blogger de parenting, este de acum disponibilă în maternitățile Regina Maria din țară – în Bucureşti, Braşov, Cluj şi Timişoara. De asemenea, revista poate fi citită și descărcată gratuit, online: https://bebelonia.ro/revista-bebelonia/ 

Primul număr al revistei BEBELONIA, COPILUL 0-6 luni, vine ca o sursă de informare pentru mame, cuprinzând cele mai importante arii ale maternității: de la sarcină, la alăptare, de la naştere la contracepție, de la pusee şi colici la dinții şi pielea bebeluşului, de la sănătate, somn, siguranță auto la activități şi recomandări de cărți, rețete şi locuri de explorat în jurul Bucureştiului cu cei mici.

În cele 108 pagini, revista include discuții cu doctori, psihologi, jurnalişti, bloggeri, instagrammeri, o mulțime de informații și recomandări utile, toate adunate din dorința ca mamele să aibă cele mai importante informații gratuit, într-un singur loc.

„De la jurnalişti (Alexandra Ciorăscu şi Nicoleta Mănăilă, realizator TV), la doctori extraordinari (Dr. Denise Borali, medic specialist obstetrică-ginecologie, Regina Maria, Dr. Dr Ilinca Tranulis IBCLC, medic specialist pediatru, fondatoarea Clinicii de Alăptare, Dr. Miruna Ioani, medic dentist şi unul dintre cei mai mari bloggeri din țară de la noi, la Şi Blondele Gândesc, Dr. Tatiana Niță, medic primar dermatovenerologie la Regina Maria, Dr. Alice Dona, fondatoarea Centrelor Siguranță Auto Copii România şi Dr. Constantin Giosanu, medic specialist pediatrie – alergologie), la artişti (actrița Olimpia Melinte), psihologi (Anca Gulinescu), coach emoțional (Alina Haiduc), antreprenori (Lavinia Micu, de la BebeKiki şi Mamuki – tribul mamelor) şi creatori de conținut (Karina Simion de la Micul Marc, Cătălina Bucur de la Sunny Side Up, Andreea Grecu de la Taste Bazaar, Ana-Maria Petecilă de la Creștem și Călătorim), care ne împărtășesc experiențele și sfaturile lor, am adunat o mulțime de informații utile. Le mulțumesc tuturor! Vă invit să descărcați varianta digitală și să o dați mai departe. Chiar simt că munca  mea, care a durat aproape 9 luni, de la schiță la realitate, a meritat cu adevărat”, spune Alexandra Lopotaru, redactor-șef al revistei BEBELONIA.

După ce a devenit mamă, după ce a trecut prin depresia postnatală și a înțeles cât de importante sunt primele luni din viața unei proaspete mame şi cât de important este sprijinul de orice natură – atât ajutorul din partea celor din jur, pentru echilibru emoțional, dar şi sprijinul informativ, fiindcă zilnic suntem bombardați cu informații contradictorii, care bulversează mama la început de drum – Alexandra Lopotaru, fostă jurnalistă de business (The Diplomat – Bucharest), blogger de parenting şi autoare de cărți pentru copii, a pus la cale proiectul revistei BEBELONIA.

„Când am început să scriu pe blogul meu, bebelonia.ro, acum aproape cinci ani, nu m-am gândit că voi aduna o comunitate atât de frumoasă în jurul meu. Nu m-am gândit că pot ajunge la atâtea femei, atâtea mame, atâția oameni care vor să fie buni părinți. Iubire mai mare decât pentru copiii mei nu o să am pentru nimeni. Dragoste mai înălțătoare şi mai pătrunzătoare nu există. Dar greul de început nu se uită aşa uşor. Sau, cel puțin, eu nu l-am uitat. De aceea, cu ajutorul multor oameni extraordinari, doctori, psihologi, traineri, jurnalişti, experți în comunicare, bloggeri, instagrammeri, am pus cap la cap primul număr al revistei BEBELONIA, pentru primele 6 luni din viața bebeluşului. Şi din viața mamei.  Aici, veți găsi, sper eu, informații relevante pentru un start mai uşor: sarcină și alăptare, semne ale depresiei postpartum, sfaturi şi obiceiuri ale fericirii, ritualuri rapide de îngrijire pentru noi, mamele. Avem articole şi despre etapele de dezvoltare ale bebeluşului, despre somnul său, despre cum îl transportăm în maşină, cum avem grijă de gingiile și dinții lui de lapte, cum îl îmbrăcăm în funcție de temperatură, ce facem cu mucii. Şi încheiem cu rețete delicioase, cu recomandări de locuri prietenoase cu copiii, cu recomandări de filme sau cărți pentru copii şi părinți”, mai spune Alexandra Lopotaru.

Vă invităm să răsfoiți Revista BEBELONIA: https://bebelonia.ro/revista-bebelonia/

Partener principal: REGINA MARIA – Rețeaua Privată de Sănătate

Parteneri: BebeKiki.Ro, CashClub, Didactica Publishing House, SpectraBaby Romania, ErFi, Siguranta Auto Copii, Acvatic Bebe Club

Cea mai recentă carte pentru copii semnată de Alexandra Lopotaru – „Facem cu rândul?”, lansată în cadrul târgului de carte Gaudeamus, este, de asemenea, disponibilă online, pe site-ul editurii Didactica Publishing House.

Puteți urmări articolele și sfaturile Alexandrei Lopotaru pe bebelonia.ro, precum și pe FacebookInstagram și TikTok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *