TikTok actualizează sistemul de evaluare a conturilor

București, 2 februarie 2023 – TikTok este o platformă de divertisment susținută de creativitatea, exprimarea și pasiunea creatorilor pentru conținutul autentic. Regulile Comunității TikTok stabilesc și explică tipurile de comportament și conținut care sunt interzise pe platformă. Atunci când o persoană încalcă politicile platformei, TikTok ia măsuri cu privire la conținutul realizat și, când este justificat, acționează asupra contului, astfel încât să păstreze platforma în siguranță pentru întreaga comunitate.

Majoritatea membrilor comunității TikTok respectă regulile platformei, însă există un număr restrâns de persoane care încalcă politicile în mod repetat, fără a-și schimba comportamentul. Pentru a îmbunătăți măsurile asupra celor care încalcă politicile platformei în mod repetat, TikTok introduce un sistem actualizat de evaluare a conturilor. Platforma consideră că aceste modificări vor contribui la eliminarea mai eficientă și mai rapidă a conturile rău-intenționate și vor oferi totodată o experiență mai clară și mai consistentă creatorilor care își doresc să respecte politicile TikTok.

De ce actualizează TikTok sistemul de evaluare a conturilor

Sistemul actual de evaluare a conturilor include diferite tipuri de restricții, cum ar fi interdicțiile temporare de a posta conținut sau trimite comentarii, pentru a preveni utilizarea abuzivă a funcțiilor platformei și a învăța utilizatorii cu privire la politicile TikTok, reducând astfel numărul încălcărilor viitoare. Deși această abordare s-a dovedit eficientă în reducerea conținutului dăunător în general, feedback-ul primit din partea creatorilor arată că uneori poate fi dificil de navigat. În plus, TikTok recunoaște că acesta poate avea un impact disproporționat asupra creatorilor care încalcă politicile rar și în necunoștință de cauză și poate fi mai puțin eficient în descurajarea celor care încalcă regulile în mod repetat.

Utilizatorii care încalcă regulile platformei tind să urmeze un model – analiza TikTok arată că aproape 90% dintre aceștia încalcă politicile TikTok folosind constant aceeași funcție și peste 75% încalcă aceeași categorie de politică în mod repetat. Prin urmare, TikTok actualizează sistemul de evaluare a conturilor, cu scopul de a sprijini comunitatea și a elimina creatorii care încalcă regulile platformei în repetate rânduri.

Cum va funcționa noul sistem

Conform noului sistem, dacă o persoană postează conținut care încalcă una dintre Regulile Comunității TikTok, contul va primi un avertisment pe măsură ce conținutul va fi eliminat. Dacă un anumit cont atinge limita de avertismente în cadrul unei funcții disponibile (cum ar fi funcțiile LIVE sau Comentarii) sau în cadrul unei politici (cum ar fi politica de Bullying și Hărțuire), contul respectiv va fi eliminat permanent. Pragul de avertismente poate varia în funcție de nivelul în care o anumită încălcare poate avea efecte negative asupra membrilor comunității – de exemplu, poate exista o limită mai strictă pentru încălcarea politicii împotriva promovării ideologiilor motivate de ură, comparativ cu cea pentru distribuirea conținutului de tip spam cu efect redus.

TikTok va continua să elimine permanent conturile care încalcă grav regulile platformei de la prima abatere, inclusiv glorificarea violenței sau amenințarea cu violență, afișarea sau facilitarea materialelor care conțin abuzuri sexuale asupra copiilor (CSAM – child sexual abuse material) sau prezentarea violenței și torturii din lumea reală. În plus, conturile care strâng un număr mare de avertismente cumulate în cazul funcțiilor și politicilor vor fi, de asemenea, interzise permanent. Avertismentele asociate unui cont vor expira după 90 de zile.

Creatorii vor putea afla mai multe detalii despre statusul contului

Prin aceste schimbări, TikTok își propune să aducă comunității mai multă transparență asupra deciziilor de aplicare a politicilor platformei și să ofere totodată o mai bună înțelegere privind Regulile Comunității și respectarea acestora. De asemenea, pentru a susține în continuare creatorii, TikTok va lansa în următoarele săptămâni noi instrumente în Centrul de Siguranță din aplicație. Printre acestea se numără pagina „Statusul contului” unde creatorii pot urmări cu ușurință situația contului lor și pagina „Raportări înregistrate” unde pot afla statusul conținutului sau conturilor raportate de ei. Noile instrumente completează notificările pe care creatorii le primesc deja dacă încalcă politicile platformei și posibilitatea de a contesta decizia. În plus, le oferă creatorilor posibilitatea de a solicita eliminarea avertismentelor în cazul în care contestația este validă. În plus, TikTok va începe să notifice creatorii dacă sunt pe punctul de a le fi eliminate conturile permanent.

Decizii de moderare consistente și transparente

De asemenea, pentru a oferi și mai multă transparență privind practicile de moderare a conținutului, TikTok va începe să testeze în anumite piețe o funcție care să le ofere creatorilor informații privind clipurile care nu au fost eligibile pentru recomandare în feed-ul For You, motivul și posibilitatea de a contesta decizia.

În prezent, TikTok implementează noul sistem de evaluare a conturilor la nivel global. Platforma va trimite notificări membrilor comunității pe măsură ce noul sistem va fi disponibil acestora. În continuare, TikTok va lucra la dezvoltarea proceselor folosite pentru evaluarea conturilor și va oferi transparență asupra progreselor făcute pentru a asigura decizii de aplicare corecte pentru toate conturile de pe platformă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *