Avantajele bateriilor VRLA

Daca ai o masina, un scuter, o masina de tuns iarba sau orice alt vehicul ce are nevoie de curent electric pentru a porni si a functiona, atunci cu siguranta ai fost pus cel putin o data in situatia de a cumpara o baterie. Si asa ai aflat ca pe piata exista o multime de tipuri de baterii, dar nu ai stiut care este mai buna. Probabil ai ales una traditionala, pe baza de acid si placi de plumb, pentru ca ti-a fost recomandata de cineva sau era singurul tip pe care il cunosteai.

Dar data viitoare cand trebuie sa cumperi o baterie poti face o achizitie mult mai buna alegand bateriile VRLA, care au o serie de avantaje fata de cele cu acid si placi de plumb. In primul rand, te scutesc de munca pentru ca nu au nevoie de intretinere. Deoarece bateriile VRLA sunt construite in asa fel incat elimina emisia de gaze, volumul de acid care se pierde in mod normal in acest proces este foarte mic. Pentru tine, asta inseamna ca esti scutit de procesul periodic de verificare si umplere a bateriei cu acid pentru ca acesta sa fie la nivelul optim.

In plus, tot datorita felului in care sunt construite, alegand o baterie VRLA scapi de scurgerile de acid. Aceste baterii nu vor lasa nici cea mai mica cantitate de acid sa iasa, chiar daca sunt crapate sau fisurate, deoarece sunt dotate cu un separator absorbant care mentine acidul in interior si nu il lasa sa curga nici macar daca exteriorul bateriei este compromis. Din acest motiv, poti instala bateriile VRLA in orice pozitie, spre deosebire de cele clasice care trebuie sa stea in pozitie verticala in permanenta.

Un alt avantaj major este faptul ca bateriile VRLA nu sunt deloc sensibile la schimbarile de mediu si temperatura. Ele vor functiona normal la temperaturi cuprinse intre -40°C si 60°C, si vor avea chiar o viata mai lunga decat bateriile clasice daca sunt folosite la temperaturi mari sau in zone cu clima foarte calda. Mai mult, ele sunt foarte rezistente la vibratii si socuri datorita materialelor de calitate din care sunt fabricate si nu se oxideaza in timp. Avand in vedere acesti factori, poti fi sigur ca o baterie VRLA este mult mai longeviva decat celalte tipuri de baterii.

Daca pretul este argumentul care te impiedica sa iti cumperi o baterie buna, atunci e momentul sa intri pe site-ul e-Acumulatori si sa iti cumperi baterii VRLA de cea mai buna calitate, la cele mai bune preturi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *