Centre de date cu eficienta energetica sporita – PDU seria PG de la Aten

În esență, PDU-urile au un rol similar cu al prelungitoarelor de alimentare: ele furnizează energie mai multor echipamente simultan. Managementul mai eficient al energiei implică atât îmbunătățiri la nivel hardware, cât și la nivel software, iar cele mai noi unități de distribuție a energiei PDU – seria PG de la ATEN sunt ideale tocmai pentru a eficientiza utilizarea energiei electrice. PDU-urile intervin în distribuirea energiei către mai multe dispozitive, incluzând servere, computere, dispozitive de rețea și stocare și echipamente de telecomunicații. Astfel, fiecare PDU poate gestiona cantități mai mari de energie decât un prelungitor obișnuit, la care pot fi conectate mai multe rafturi cu echipamente.

Aceste noi echipamente sunt disponibile în configurație de priză IEC, fiind proiectate cu carcasă rack 0U, care se poate monta în partea din spate a unui rack tocmai pentru a face față cererii tot mai mari de alimentare a numărului crescut de echipamente IT din camerele de server și pentru a elibera spațiul din fața rack-ului, ocupat de servere și rețelistică. În contextul nevoii de a reduce și optimiza consumul de energie este necesară atât o infrastructură optimizată în acest sens, care să permită o gestionare eficientă, protecție și coordonare de la distanță a centrelor de date, cât și aplicații corespunzătoare pentru eficientizare. Seria PG de PDU de la ATEN permite controlul, monitorizarea și raportarea consumului de energie, precum și o serie de optimizări pentru siguranță și gestionarea de la distanță.

Cu rolul de a economisi energia, PG98330 a fost gândit să reducă consumul, urmărind cele mai bune practici în infrastructura de rețea, promovând în același timp până la 70,65 kg (echivalentul de 131,4 kw de consum de energie) de emisii reduse de CO2, cheltuieli cu electricitatea reduse și taxe pe emisiile de carbon mai mici de plătit în fiecare an. Astfel, fiecare PDU ATEN PG98330G utilizează un procesor ARM-Cortex A8 și este echipat cu 30 de prize capabile să funcționeze la tensiuni mai mari. Acesta pornește toate echipamentele conectate în mai puțin de 10 secunde și oferă cele mai precise date de consum a energiei kWh (+ /-1%), consumul de bază și evoluția lui, ceea ce reprezintă un avantaj real în conștientizarea eficienței energetice în condițiile creșterilor de preț al energiei din ultima perioadă.

Se poate face o economie anuală de 131,4 kW de energie consumată per unitatea PDU cu 30 de prize cu ajutorul releelor încorporate de economisire a energiei – un subtip de comutator electromagnetic –, prin comparație cu modelele fără relee de economisire a energiei. În plus, distribuția de energie va fi funcțională și neîntreruptă chiar și atunci când apare o defecțiune, permițând optimizări în fiabilitatea sistemului.

Cu întrerupătorul de circuit hidraulic-magnetic încorporat, ce suportă tensiuni de până la 30A/32A, alimentarea cu energie electrică poate fi oprită automat pentru a proteja dispozitivele conectate împotriva supraîncărcării sau deteriorării, menținând în același timp stabilă distribuția energiei. Prizele pot fi protejate cu un dispozitiv suplimentar pentru a preveni deconectarea cablurilor de alimentare din priză din cauza vibrațiilor sau a erorilor umane.

Ecranul LCD iluminat al echipamentului poate afișa avertismente pentru a alerta utilizatorii cu privire la fluctuații neobișnuite de putere, iar panoul consolei LCD poate fi schimbat în timpul funcționării fără a opri un echipament critic conectat.

PG98330 este echipat cu porturi LAN duale (de exemplu, Internet și Intranet) cu viteze 1G Ethernet și poate fi conectat în cascadă cu până la 64 PDU-uri, economisind atât cheltuielile pentru instalarea de switch-uri de rețea suplimentare, cât și spațiu în rack, oferind posibilitatea de a găzdui mai multe echipamente.

Senzori și alerte de monitorizare a mediului

În PDU-ul ATEN este implementat un port cu conectivitate RJ-45 destinat integrării diferiților senzori, putând fi conectați până la 8 senzori de mediu pentru monitorizarea și gestionarea temperaturii, umidității, fluxului de aer, a presiunii diferențiale a aerului și a scurgerilor, oferind alerte pentru potențiale amenințări.

Modelul PG98330G poate fi conectat în rețea prin conexiune la un dongle USB WiFi pentru a efectua DCIM, upgrade firmware, export jurnal, configurare rapidă și multe altele. Echipamentul vine la pachet cu un cablu de alimentare reglabil încorporat în unitate, capabil să se rotească la 90 de grade pentru a permite instalarea flexibilă în rack, rezultând o organizare mai bună a cablurilor și o aerisire mai bună.

PUD-ul se integrează cu software-ul eco DC de la ATEN – un instrument pentru gestionarea optimizată a infrastructurii centrului de date (DCIM) – distribuția energiei, energia și datele de mediu de la PDU-uri și dispozitivele conectate putând fi monitorizate printr-o interfață grafică ușor de utilizat, disponibilă online, pentru gestionarea inteligentă a energiei. PDU-urile din seria PG au un panou de consolă LCD de culoare roșie și pot fi recolorate cu opțiuni de galben, violet, albastru și verde prin achiziționarea opțională de autocolante colorate. Aceste coduri de culoare facilitează diferențierea între setările de alimentare și, de asemenea, accelerează depanarea în cazul unor defecțiuni neașteptate.
Aceste echipamente ATEN se potrivesc tuturor configurațiilor de alimentare comune la nivel mondial, existând variante pentru fiecare aplicație. Unitățile de distribuție a energiei în rack pot fi păstrate prin mai multe cicluri de reîmprospătare a echipamentelor, poate chiar timp de un deceniu sau mai mult, susținând atât cerințele actuale, cât și viitoare de creștere din centrele de date.

Despre ATEN

Înființată în anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT și soluții de administrare. Incluzând soluții KVM, soluții A/V profesionale și soluții inteligente de alimentare, gama de produse ATEN conectează, administrează și optimizează echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educație, media și transporturi. ATEN deține peste 570 de brevete înregistrate la nivel internațional și o echipă de cercetare ce asigură un flux constant de soluții inovatoare, de unde rezultă un portofoliu cuprinzător de produse disponibile la nivel mondial. Având sediul în Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins și are astăzi subsidiare în China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India și România – cu centre de cercetare în Taiwan, China și Canada. Pentru mai multe informații despre ATEN, vizitați www.aten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *