Alege accesoriile potrivite pentru scaunul auto al copilului

Momentul in care aflati ca urmeaza sa deveniti parinti o bucurie imensa va inunda fiecare particica a corpului. Dupa ce trece euforia momentului, incepeti sa va ganditi serios la ce responsabilitati presupune cresterea unui copil si la cat de multe lucruri sunt de facut inca inainte ca acesta sa vina pe lume.

Pe langa amenajarea camerei celui mic, hainute, accesorii si jucarii, nu trebuie sa uitati de siguranta acestuia in timpul calatoriilor cu masina. Inca de la prima deplasare cu masina cel mic trebuie sa stea intr-un scaun auto pentru copii, pentru a calatori in siguranta.

Scaunele auto pentru copii pozitionate cu spatele la sensul de mers sunt considerate a fi de cinci ori mai sigure decat cele pozitionate cu fata. Asta pentru ca, in cazul unui impact frontal, forta impactului va fi distribuita pe tot spatele copilului, care va fi impins in scaun, astfel atat organele interne, cat si coloana, gatul si capul vor fi protejate. Pozitionarea astfel a scaunului reprezinta pentru cel mic cel mai sigur mod de a calatori.

Dupa ce te-ai asigurat ca ai ales scaunul auto potrivit, in care cel mic va calatori cativa ani buni, fii atent si la accesoriile pe care le alegi pentru acesta. Tipurile de accesorii pentru scaunele auto ale copiilor sunt multiple si au diverse functionalitati. Sunt insa cateva accesorii pe care ar fi indicat sa le achizitionezi, atat pentru a-ti usura tie munca cat si pentru a-l distra pe cel mic.

1. Husa de vara pentru scaunul auto

Husa de vara este confectionata in proportie de 85% din bumbac si 15% din poliester. Aceasta te ajuta sa ii asiguri celui mic confortul de care are nevoie in zilele calduroase de vara, reducand transpiratia si lasandu-i pielea sa respire. De asemenea, husa te ajuta sa protejezi scaunul atat de murdaria de pe pantofi copilului cat si de petele de mancare, lapte sau suc.

2. Oglinda auto

Atunci cand scaunul copilului este pozitionat cu spatele la sensul de mers, aceasta oglinda iti ofera posibilitatea de al supraveghea pe cel mic. In acelasi timp, oglinda ii permite copilului sa isi vada propria reflexie si astfel timpul petrecut in masina sa fie mai placut.

Oglinda se monteaza pe tetiera banchetei din spate si este ajustabila pentru o vizibilitate mai buna. Confectionata dintr-un material rezistent la socuri, nu se sparge si nu trebuie sa iti faci griji ca il va rani pe cel mic.

3. Jucariile auto muzicale

Sunt disponibile in mai multe modele, atat cu animale cat si cu volan, imitand o masina adevarata. Aceste jucarii au rolul de a dezvolta simturile si functiile motorii ale copilului, cu ajutorul unor activitati distractive si educative pe intreaga durata a calatoriei.

In afara de aceste accesorii, pe site-ul celor de la NolaKids gasesti si diferite tipuri de protectii pentru bancheta masinii, suport de pahar, tetiera pentru scaun, parasolare, centuri de fixare, organizatoare auto si multe alte accesorii din care poti sa le alegi pe cele de care aveti nevoie. Cea mai importanta alegere insa, ramane alegerea scaunului auto pentru copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *