Canon prezintă trei noi obiective RF, care vor oferi tehnologii şi concepte inovatoare fotografilor amatori şi profesionişti

  • RF 24-105mm F2.8L IS USM Z– alegerea ideală pentru un flux de lucru hibrid
  • Adaptoare pentru zoom motorizat PZ-E2 şi PZ-E2B– oferă control precis, profesional pentru RF 24-105mm F2.8L IS USM Z
  • RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM– un obiectiv ultra-grandangular cu zoom, într-un corp compact şi uşor
  • RF 200-800mm F6.3-9 IS USM– obiectivul telefoto cu zoom cu cea mai mare distanţă focală pentru montura RF

Bucureşti, România, 02 noiembrie 2023 – Canon Europe lansează astăzi trei obiective RF inovatoare şi două adaptoare pentru zoom motorizat, cu ajutorul cărora creatorii de conţinut îşi vor extinde posibilităţile creative.

Cel mai nou obiectiv hibrid cu două adaptoare opţionale pentru zoom motorizat

RF 24-105mm F2.8L IS USM Z marchează un moment de referinţă în domeniul tehnologiei pentru obiective, aşteptat cu nerăbdare de fotografi şi videografi. Acest obiectiv all-in-one poate fi folosit în numeroase situaţii, preluând funcţii de la obiectivele RF pentru televiziune, cinema şi standard, oferind un concept cu adevărat versatil. Acesta este primul obiectiv RF cu zoom care combină un inel dedicat pentru controlul diafragmei/al irisului şi funcţie Servo, cu ajutorul adaptoarelor opţionale pentru zoom motorizat.

Obiectivul a fost proiectat pentru a răspunde cererii tot mai mari din partea comunităţii de creatori de conţinut profesionişti, care au nevoie de înregistrări hibride în care să includă material foto şi video. Acest obiectiv profesional, ce oferă o gamă extinsă de funcţii, este perfect pentru cei care doresc să înregistreze conţinut pentru ştiri, documentare, evenimente corporative, nunţi, evenimente sociale şi reţele de socializare.

RF 24-105mm F2.8L IS USM Z combină confortul şi intervalul oferite de obiectivul
RF 24-105mm F4L IS USM cu posibilităţile creative şi funcţiile de înregistrare în condiţii de iluminare slabă oferite de RF 24-70mm F2.8L IS USM, astfel încât utilizatorii nu mai sunt nevoiţi să aleagă dintre aceste două obiective când doresc să surprindă imaginea perfectă. Obiectivul oferă un stabilizator optic de imagine echivalent 5,5-stops pentru imagini de calitate fără egal (până la 8-stops când obiectivul este folosit împreună cu stabilizatorul de imagine încorporat în aparat1), asigurând stabilitate la înregistrare din mână şi o calitate deosebită a imaginii la înregistrare în medii dinamice, precum nunţi sau evenimente. Inelul pentru controlul irisului (la filmare) asigură control discret asupra expunerii, iar diafragma cu 11 lamele oferă un efect bokeh deosebit.

Noul obiectiv acoperă cererea tot mai mare de obiective hibride, oferind utilizatorilor profesionişti calitatea dorită la realizarea de material foto şi video.

Caracteristici principale RF 24-105mm F2.8L IS USM Z:

  • Calitate excelentă a imaginii şi impermeabilitate ce oferă o rezistenţă îndelungată, precum şi imagini cu contrast clar datorită celor patru lentile UD pentru corectarea aberaţiilor cromatice;
  • Focalizare parfocală electronică profesională şi corectarea variaţiei distanţei focale, pentru menţinerea consecvenţei câmpului vizual la filmare;
  • Dimensiunea obiectivului nu se modifică în timpul zoomului deoarece acesta este acţionat în interior, ceea ce îmbunătăţeşte susţinerea, impermeabilitatea şi modul de operare;
  • Acţionarea discretă a inelului de diafragmă cu 32 de paşi între stops (fără clic) şi un buton de deblocare pentru poziţia „Auto“.

Funcţiile obiectivului RF 24-105mm F2.8L IS USM Z pot fi folosite la un nivel şi mai avansat cu ajutorul noilor adaptoare pentru zoom motorizat, oferind mai multă flexibilitate cineaştilor. Adaptoarele pentru zoom motorizat permit operarea discretă a zoomului şi controlul de la distanţă cu ajutorul aplicaţiei Canon Camera Connect sau EOS Utility.

Adaptorul pentru zoom motorizat PZ-E2B foloseşte un conector cu 20 de pini pentru controlarea de la distanţă a zoomului sau a focalizării, ceea ce permite compatibilitatea cu alte obiective pentru zoom/focalizare, pentru utilizarea în studiouri sau la producţii la scară mare, adaptorul fiind compatibil chiar şi cu Canon Zoom Servo Grip ZSG-C10.

Caracteristici principale Adaptoare pentru zoom motorizat PZ-E2 şi PZ-E2B:

  • Grip ergonomic pentru utilizare confortabilă când adaptoarele sunt ataşate pe obiectiv;
  • Alimentare externă opţională prin USB-C pentru înregistrare prelungită şi zoom mai rapid;
  • Butoane wide şi tele pentru zoom discret;
  • Rotiţă de control pentru viteza zoomului;
  • Adaptorul pentru zoom motorizat PZ-E2B foloseşte un conector cu 20 de pini pentru controlarea de la distanţă a zoomului sau a focalizării, fiind compatibil şi cu Canon Zoom Servo Grip ZSG-C10.

Cel mai compact şi uşor obiectiv ultra-grandangular cu zoom

Un obiectiv revoluţionar pentru fotografiere şi filmare ultra-grandangulară, RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM a fost proiectat pentru aparatele foto APS-C din Sistemul EOS R şi oferă o distanţă focală cuprinsă între 10 şi 18mm, fiind ideal pentru călătorii, peisaje în natură, peisaje urbane şi vlogging.

Acest obiectiv asigură o stabilizare excepţională a imaginii, oferind stabilizare optică de până la 4-stops şi până la 6-stops împreună cu stabilizatorul optic de imagine încorporat în aparat2. Astfel, fotografii şi videografii pot înregistra din mână cu încredere, chiar şi în condiţii de luminozitate scăzută. Oferind performanţă deosebită atunci când este folosit împreună cu IS Digital la filmare, obiectivul este perfect pentru creatorii de conţinut care înregistrează din mână şi care doresc să încadreze mai mult.

Cântărind doar 150g, acest obiectiv incredibil de mic şi uşor este partenerul perfect în călătorii. Creatorii de conţinut nu mai trebuie să facă niciun compromis, deoarece acest obiectiv este potrivit atât pentru fotografiere, cât şi pentru filmare. Oferind calitate şi performanţă deosebită, obiectivul este perfect pentru înregistrarea fără efort a unor imagini ultra-grandangulare excelente.

Caracteristici principale RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM:

  • Design compact şi uşor;
  • Ideal pentru călătorii, peisaje şi vlogging;
  • Stabilizare optică a imaginii de până la 4-stops şi până la 6-stops împreună cu stabilizatorul optic de imagine încorporat în aparat;
  • Un partener potrivit pentru aparatele foto APS-C precum EOS R10, EOS R50 şi
    EOS R7;
  • Calitate superioară a imaginii şi flexibilitate.

Obiectivul cu zoom cu cea mai mare distanţă telefoto

RF 200-800mm F6.3-9 IS USM este un obiectiv cu zoom supertelefoto full-frame, proiectat să revoluţioneze fotografia de natură sălbatică şi sport. Cu o distanţă focală telefoto maximă de 800 mm, în comparaţie cu distanţa focală maximă de 600 mm oferită de alte obiective din piaţă, acesta este obiectivul cu zoom cu cea mai mare distanţă telefoto pentru montura RF.

Obiectivul deosebit de versatil a fost proiectat cu garnituri rezistente la apă şi praf pentru a rezista în condiţii dificile, oferindu-le fotografilor posibilitatea de a surprinde imagini excepţionale în orice mediu.

Gândit pentru fotografii care doresc să treacă la un nivel avansat şi să reuşească imposibilul, obiectivul este ideal pentru surprinderea imaginii perfecte din orice poziţie. Stabilizatorul de imagine echivalent 5,5-stop (până la 7,5-stops când obiectivul este folosit împreună cu aparatele foto EOS R care oferă stabilizator de imagine încorporat), focalizarea automată rapidă, intervalul focal şi structura optică oferă imagini şi filmări de calitate deosebită. Zoomul poate ajuta la aducerea în prim-plan chiar şi a subiectelor mici.

Acest obiectiv este alegerea ideală pentru fotografii amatori care vor să depăşească limitele actuale în fotografia de natură sălbatică şi sporturi şi să surprindă ceea ce nu puteau înainte.

Caracteristici principale RF 200-800mm F6.3-9 IS USM:

  • Zoom super-telefoto unic pentru fotografie de natură sălbatică şi sporturi, o alegere ideală pentru fotografii amatori şi profesionişti;
  • Stabilizare optică a imaginii de până la 5,5-stops şi până la 7,5-stops împreună cu stabilizatorul optic de imagine încorporat în aparat;
  • Diafragmă cu nouă lamele pentru obţinerea unui fundal superb, structură optică de calitate deosebită şi focalizare automată rapidă;
  • Rezistent la intemperii, pentru a putea fi folosit în condiţii dificile.

Pentru mai multe informaţii despre noile lansări Canon, vizitaţi:

https://www.canon.ro/lenses/rf-200-800mm-f6-3-9-is-usm/

https://www.canon.ro/lenses/rf-24-105mm-f2-8l-is-usm-z/

https://www.canon.ro/lenses/rf-s-10-18mm-f4-5-6-3-is-stm/

https://www.canon.ro/lenses/power-zoom-adapter-pz-e2-power-zoom-adapter/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *