Fashion Days face primii pași spre platforma de marketplace și marchează tranziția către un nou model de business

  • Cel mai mare agregator de marketplace, Tradebyte, a fost integrat din octombrie 2023
  • Gama de produse va fi cu peste 50% mai mare până în martie 2024
  • Propriul marketplace de fashion va fi lansat în primăvara anului viitor

București, 13 decembrie 2023

Fashion Days, liderul pieței de online fashion din România, prezent de asemenea în Bulgaria și Ungaria, a lansat parteneriatul cu Tradebyte, cel mai mare integrator de soluții de marketplace din Europa. Parteneriatul este activ din luna octombrie a acestui an și are scopul de a extinde portofoliul de branduri internaționale oferite clienților. Aceasta reprezintă doar o primă etapă importantă din dezvoltarea celui mai mare marketplace de fashion din România pregătit de Fashion Days pentru anii următori.

În prezent, Fashion Days oferă clienților peste 140.000 de articole de la peste 800 de branduri. Prin intermediul soluțiilor oferite de Tradebyte, gama va crește cu 75.000 de produse până la finalul lunii martie 2024, marcând o creștere cu peste 50%.

Tradebyte oferă posibilitatea accesării unei game extinse de produse, de la o multitudine de branduri internaționale, integrate de asemenea în acest sistem, fără necesitatea depozitării și achiziționării întregului stoc în depozitele proprii. Primul brand listat de Fashion Days în acest sistem a fost Camper, cu peste 1.200 de modele disponibile pentru clienți, și va fi urmat de zeci de alte branduri internaționale, care vor avea un număr mai generos de modele în comparație cu oferta actuală.

Următoarea etapă a modelului de marketplace va fi lansată în toamna anului viitor

Extinderea modelului de marketplace continuă în toamna anului 2024, an în care Fashion Days va adapta și tehnologia 3P eMAG pentru a găzdui pe platforma sa sellerii cheie specializați din fashion, oferindu-le astfel acces la clienții pasionați de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii.

Încorporarea platformei de marketplace în modelul de operare reprezintă pentru Fashion Days atât modalitatea de a extinde considerabil oferta pentru clienți, consolidarea relațiilor cu actualii parteneri, dar și accesul unor noi branduri regionale și locale la platforma sa, pentru comercializarea produselor. Acest proiect marchează, de asemenea, tranziția spre un nou model de business în care cifra de afaceri generată prin intermediul Tradebyte, marketplace și consignație va reprezenta aproximativ 50% din total, până în martie 2028.

Fashion Days se află în cel mai mare proces transformațional de până acum, trecând de la un singur model de business la patru modele diferite, menite atât să crească masiv gama de produse oferite clienților, cât și să ofere deschidere de business partenerilor locali și internaționali pe piețele în care suntem prezenți”, a declarat Cristina Pîrjol, Director Comercial Fashion Days.

Fashion Days este cel mai mare magazin de fashion online din regiune, cu acces la una dintre cele mai dezvoltate rețele logistice: cel mai mare depozit din Europa Centrală și de Est care operează în totalitate cu energie verde și o rețea de aproape 4.000 de lockere care asigură cea mai rapidă livrare pentru clienții săi.

Prin multitudinea de servicii unice și extinderea continuă a gamei de produse, retailerul face demersuri constante pentru a-și îndeplini promisiunea de a oferi clienților săi cea mai bună experiență de shopping:

  • Peste 80% dintre comenzile Fashion Days din București și Ilfov sunt livrate în easybox și aproximativ 75% dintre acestea sunt livrate în 24 de ore.
  • În caz de retur, clienții își pot primi banii înapoi și mai rapid, respectiv în 30 de minute de la returnarea produsului la easybox sau de la predarea acestuia către curier. Peste 70% dintre retururi sunt realizate tot la easybox, fiind metoda preferată de clienți pentru livrări sau retururi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *