NVIDIA și dezvoltatorii de jocuri video sunt pionieri în creearea personajelor digitale realiste pentru jocuri și aplicații prin intermediul NVIDIA ACE, Avatar Cloud Engine

Microserviciul NVIDIA ACE debutează cu modele AI generative care vor schimba modul în care oamenii vor interacționa cu avatarele digitale.

București, 8 ianuarie 2024 — NVIDIA a prezentat astăzi microservicii de producție pentru NVIDIA Avatar Cloud Engine (ACE) care oferă dezvoltatorilor de jocuri, instrumente și middleware să integreze modele de inteligență artificială generativă de ultimă generație în avatarele digitale din jocurile și aplicațiile lor.

Noile microservicii ACE permit dezvoltatorilor să construiască avatare interactive folosind modele de inteligență artificială precum NVIDIA Audio2Face™ (A2F), care creează expresii faciale animate și expresive din surse audio, și NVIDIA Riva Automatic Speech Recognition (ASR), pentru crearea de aplicații multilingve personalizabile de vorbire și traducere utilizând inteligența artificială generativă.

Dezvoltatorii care vor folosi ACE sunt Charisma.AI, Convai, Inworld, miHoYo, NetEase Games, Ourpalm, Tencent, Ubisoft și UneeQ.

“Tehnologiile de inteligență artificială generativă transformă practic tot ceea ce facem, iar acest lucru include și crearea de jocuri și gameplay,” a spus Keita Iida, vice president of developer relations la NVIDIA. “NVIDIA ACE deschide noi posibilități pentru dezvoltatorii de jocuri, populându-și lumile cu personaje digitale realiste și eliminând nevoia de dialoguri prestabilite, oferind o mai mare imersiune în joc.”

Dezvoltatori de top de avatare interactive și jocuri îmbrățișează NVIDIA ACE

Dezvoltatorii mari de jocuri și avatare interactive sunt pionieri în ceea ce privește modul în care tehnologiile ACE și tehnologiile AI generative pot fi folosite pentru a transforma interacțiunile dintre jucători și personajele nejucabile (NPC) în jocuri și aplicații.

“Acesta este un moment de referință pentru AI în jocuri,” a spus Tencent Games. “NVIDIA ACE și Tencent Games vor contribui la punerea bazelor care vor aduce în jocurile video avataruri digitale cu personalități și interacțiuni individuale și realiste.”

NVIDIA ACE aduce personajele din jocuri video la viață

Personajele nejucabile (NPCs) au fost concepute în mod tradițional cu răspunsuri prestabilite și animații faciale. Acest lucru a limitat interacțiunile dintre jucători, care au avut tendința de a fi tranzacționale, de scurtă durată și, ca urmare, au fost ignorate de majoritatea jucătorilor.

“Personajele generative cu inteligență artificială din lumile virtuale deblochează diverse cazuri de utilizare și experiențe care până acum erau imposibile,” a spus Purnendu Mukherjee, founder and CEO la Convai. “Convai se folosește de Riva ASR și A2F pentru a face NPC-uri realiste cu timpi de răspuns cu latență redusă și animație naturală de înaltă fidelitate.”

Pentru a demonstra modul în care ACE poate transforma interacțiunile NPC, NVIDIA a lucrat cu Convai   pentru a extinde demo-ul NVIDIA Kairos, care a debutat la Computex, cu o serie de caracteristici noi și includerea de microservicii ACE.

În cea mai recentă variantă Kairos, Riva ASR și A2F sunt utilizate la scară largă, îmbunătățind interactivitatea NPC. Noul cadru al Convai permite acum NPC-urilor să converseze între ele și le oferă conștientizare față de obiecte, permițându-le să ridice și să livreze obiecte în zonele dorite. În plus, NPC-urile dobândesc capacitatea de a conduce jucătorii către obiective și de a traversa lumi.

Microserviciile de recunoaștere automată a vorbirii Audio2Face și Riva sunt disponibile acum. Dezvoltatorii de avatare interactive pot încorpora modelele în mod individual în pipeline-urile lor de dezvoltare.

Despre NVIDIA

De la înființarea sa în 1993, NVIDIA (NASDAQ: NVDA) a fost un pionier în domeniul calculului accelerat. Inventarea GPU-ului de către companie în 1999 a declanșat creșterea pieței jocurilor pe PC, a redefinit grafica pe calculator, a declanșat era inteligenței artificiale moderne și alimentează digitalizarea industrială pe toate piețele. NVIDIA este în prezent o companie de calcul integral, cu oferte la scară de centru de date care remodelează industria. Mai multe informații puteți găsi pe https://nvidianews.nvidia.com/..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *