Seria GeForce RTX 40 SUPER: Noi eroi debutează în universul de gaming și de creație cu AI ca superputere

GPU-uri de gaming amplificate cu mai multă performanță și capacități AI generative, începând de la 3299 RON

București, 8 ianuarie 2024 — NVIDIA a anunțat astăzi familia de GPU-uri din seria GeForce RTX (™) 40 SUPER – printre care GeForce RTX 4080 SUPER, GeForce RTX 4070 Ti SUPER și GeForce RTX 4070 SUPER – care alimentează cele mai noi jocuri și formează nucleul PC-urilor cu inteligență artificială.

Această ultimă iterație a GPU-urilor bazate pe arhitectura NVIDIA Ada Lovelace oferă până la 52 shader TFLOPS, 121 de TFLOPS RT și 836 de TOPS AI pentru a alimenta jocurile și creațiile și pentru a oferi puterea de a dezvolta noi lumi și experiențe de divertisment. GeForce RTX 4070 SUPER pornește de la 3299 RON.

Gamerii pe PC cer cea mai bună calitate vizuală, iar NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS) Super Resolution, Frame Generation și Ray Reconstruction alimentate de AI se combină cu ray tracing pentru a oferi lumi uimitoare – la doar un click distanță în titluri precum Diablo IV, Pax Dei și Horizon Forbidden West. Cu DLSS, șapte din opt pixeli pot fi generați de inteligența artificială, accelerând full ray tracing de până la 4 ori, cu o calitate mai bună a imaginii.

“Pentru toată lumea, de la pasionații de jocuri la profesioniștii din domeniul creativ, GPU-urile GeForce RTX SUPER sunt pur și simplu upgrade-uri extraordinare,” a spus Matt Wuebbling, vice president of global GeForce marketing la NVIDIA. “Plăcile GeForce RTX SUPER suportă peste 500 de jocuri și aplicații RTX și vor pregăti utilizatorii pentru valul de aplicații AI generative care vor veni pe PC.”

Un salt alimentat de AI în puterea de calcul

Noile GPU-uri GeForce RTX SUPER reprezintă cea mai bună modalitate de a experimenta inteligența artificială pe PC-uri. Nucleele dedicate Tensor AI oferă până la 836 AI TOPS pentru a oferi capabilități transformatoare pentru AI în jocuri, creație și productivitatea de zi cu zi. Suita software bogată adaugată la GPU-urile RTX accelerează și mai mult AI-ul.

NVIDIA TensorRT (™) este un software pentru inferență deep learning de înaltă performanță, care include un optimizator de inferență de deep learning și un timp de execuție care asigură o latență redusă și un randament ridicat pentru aplicațiile de inferență. TensorRT-LLM pentru Windows este o bibliotecă open-source care accelerează performanța de inferență pentru cele mai recente modele de limbaj de mari dimensiuni. În sarcinile de lucru AI, GeForce RTX 4080 SUPER generează video de peste 1,5 ori mai repede și imagini de peste 1,7 ori mai repede decât RTX 3080 Ti.

În cazul jocurilor, DLSS bazat pe inteligență artificială oferă mai multă imersiune în jocuri. Între timp, aplicațiile de inteligență artificială generativă, cum ar fi Adobe Photoshop, profită de nucleele Tensor pentru a accelera productivitatea și a menține fluxurile de lucru creative în mișcare. Iar pentru productivitate, NVIDIA Broadcast poate elimina zgomotul de fond și poate oferi fundaluri virtuale.

Cu ajutorul GPU-urilor GeForce RTX SUPER, utilizatorii pot debloca întregul potențial al inteligenței artificiale pe PC-urile cu Windows.

Un monstru 4K: GeForce RTX 4080 SUPER

GeForce RTX 4080 SUPER alimentează jocuri full ray-traced la rezoluție 4K. Cu o viteză de 1,4 ori mai mare decât GeForce RTX 3080 Ti fără DLSS Frame Generation, RTX 4080 SUPER oferă performanțe uluitoare cu rasterizare tradițională. Cu 836 AI TOPS, DLSS Frame Generation oferă o creștere suplimentară a performanței, ceea ce face ca RTX 4080 SUPER să fie de două ori mai rapid decât RTX 3080 Ti. RTX 4080 SUPER dispune de mai multe nuclee și memorie mai rapidă pentru un avantaj de performanță. Aceasta va fi disponibilă începând cu 31 ianuarie, de la 5499 RON.

Gaming cu precizie: GeForce RTX 4070 Ti SUPER

RTX 4070 Ti SUPER este placa grafică ideală pentru jocuri cu rate de cadre foarte ridicate de la 1440p și până la 4K. În comparație cu RTX 4070 Ti, are mai multe nuclee, un frame buffer mărit la 16 GB și un bus de memorie pe 256 de biți, oferind o creștere semnificativă a lățimii de bandă de memorie la 672 GB/sec. Este de 1,6 ori mai rapidă decât un RTX 3070 Ti și de 2,5 ori cu DLSS 3. GeForce RTX 4070 Ti SUPER va fi disponibil începând cu 24 ianuarie, la prețul de 4399 RON.

Perfect echilibrat: GeForce RTX 4070 SUPER

RTX 4070 SUPER vine cu 20% mai multe nuclee decât RTX 4070, ceea ce îl face mai rapid decât un RTX 3090 la o fracțiune din putere. Cu DLSS 3, avansul său se întinde la 1,5 ori mai rapid. Acesta va fi disponibil începând cu 17 ianuarie la 3299 RON.

Disponibilitate

Plăcile de la parteneri inclusiv modele stock-clocked și factory overclocked pentru toate GPU-urile din seria GeForce RTX 40 SUPER, vor fi disponibile de la furnizorii de plăci de top, cum ar fi ASUS, Colorful, Gainward, GALAX, GIGABYTE, INNO3D, KFA2, MSI, Palit, PNY și ZOTAC.

Despre NVIDIA

De la înființarea sa în 1993, NVIDIA (NASDAQ: NVDA) a fost un pionier în domeniul calculului accelerat. Inventarea GPU-ului de către companie în 1999 a declanșat creșterea pieței jocurilor pe PC, a redefinit grafica pe calculator, a declanșat era inteligenței artificiale moderne și alimentează digitalizarea industrială pe toate piețele. NVIDIA este în prezent o companie de calcul integral, cu oferte la scară de centru de date care remodelează industria. Mai multe informații puteți găsi pe https://nvidianews.nvidia.com/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *